Αλμυρό κέικ με γραβιέρα για να γλείφεις τα δάχτυλά σου κάθε πρωί

5

Υλικά

4 αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. baking powder
200 γρ. γραβιέρα
50 γρ. κρεμμύδι
200 ml γάλα φρέσκο
80 γρ. βούτυρο αγελαδινά
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 στήμονες κρόκου / σαφράν

safran

 

Εκτέλεση
1) Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει και κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.

2) Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking power, τη ζάχαρη το αλάτι.Κόβουμε τη γραβιέρα σε κύβους και την ρίχνουμε στο αλεύρι.

3) Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το σοταρισμένο κρεμμύδι.Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.

4) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ και βάζουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 175oC και αφήνουμε να κρυώσει για να σερβίρουμε.

Πηγή: https://www.xrysessyntages.gr/