Απο την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 ξεκινούν οι εργασίες οδοποιίας στα Ήλια

163

Ξεκινούν οι εργασίες οδοποιίας στα Ήλια

Ξεκινούν την Τετάρτη 18/10/2023 οι εργασίες κατασκευής του έργου με τίτλο «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων της οδού Ροβιές – Ήλια – Λ.Αιδηψού» συνολικού προϋπολογισμού € 12.000.000, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Αντικείμενο του εν λόγω έργου είναι η κατασκευή στεγάστρων και τοίχων προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα των βραχοπτώσεων στο εν λόγω οδικό τμήμα. Το έργο, βάσει της σύμβασης, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 14/10/2025, διάστημα κατά το οποίο για λόγους ασφάλειας θα ισχύουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 18/10/2023 και ως το πέρας της εκτέλεσης του έργου θα πραγματοποιηθεί προσωρινός αποκλεισμός στο υπό κατασκευή τμήμα της οδού Ροβιές – Ήλια – Λ.Αιδηψού (Νο 28) αρμοδιότητας Π.Ε. Εύβοιας, από τις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις Ροβιών έως την είσοδο οικισμού Ηλίων. Η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς Ιστιαία – Αιδηψό θα γίνεται μέσω του υφιστάμενου οδικού δικτύου, από την Επαρχιακή Οδό Ροβιών – Βουτά – Ιστιαίας (Νο 25) και από την Εθνική Οδό Ιστιαίας – Αιδηψού (Νο 77).

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει μεριμνήσει για την τοποθέτηση της απαιτούμενης σήμανσης για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη, αδιάλειπτη και κυρίως με ασφάλεια, τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς, όσο και για τους εργαζόμενους, εκτέλεση του έργου. Στα πλαίσια του εφικτού και με βάση τις εκάστοτε συνθήκες κατασκευής του έργου, θα εξεταστεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης και ασφαλούς διέλευσης των περιοίκων στις ιδιοκτησίες τους που βρίσκονται εντός του τμήματος του έργου.

Πηγή: https://www.palmosev.gr