Αυτή είναι η νέα μάρκα που έρχεται στην Ευρώπη -Ποια αυτοκίνητα θα κατασκευάζει

12

Με δύο πολλά υποσχόμενα μοντέλα θα κάνει το ντεμπούτο της στην ευρωπαϊκή αγορά μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επέλαση κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη, στην προσπάθειά τους να ανακατέψουν την τράπουλα στην αγορά και να εξασφαλίσουν ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο.

Μία από τις επικείμενες αφίξεις στη Γηραιά Ήπειρο, είναι η μάρκα κατασκευής ηλεκτρικών Neta Auto που θέλει να επεκτείνει την καλή εμπορική πορεία που σημειώνει στα εγχώρια εδάφη, λανσάροντας από τις αρχές του 2024 στην Ισπανία δύο μοντέλα: Ένα SUV, το Neta X και ένας σπορ αυτοκίνητο, το Neta GT.

Neta GT

Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από περίπου 10 χρόνια, και είναι μια από τις ραγδαία εξελισσόμενες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, έχοντας στο portfolio της μοντέλα με «φουτουριστική εμφάνιση, σπορ designέξυπνη τεχνολογία και που προσφέρουν μια μοναδική και εξατομικευμένη οδηγική εμπειρία σε όλους», όπως αναφέρει η ίδια.

Neta X

Αναφορικά με τα μοντέλα της που θα διατεθούν στην Ισπανία, το Neta GT είναι ένα σπορ διθέσιο αυτοκίνητο μήκους 4,72 μ., πλάτους 1,98 μ. και ύψους 1,42 μ., με διαμόρφωση καθισμάτων 2+2αεροδυναμικό συντελεστή 0,21 Cd και επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δλ.

Neta GT

Αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 74,4 kWh, ενώ διακρίνεται για τον έντονα ψηφιακό διάκοσμό του και τις ποιοτικές του επενδύσεις, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- πανοραμική οροφή, ατμοσφαιρικό φωτισμό, κεντρική οθόνη αφής 17,6” και ηχοσύστημα 12 ηχείων.

Όσον αφορά στο έτερο μοντέλο που θα δούμε στον ευρωπαϊκό εμπορικό στίβο, αυτό ονομάζεται X, και αποτελεί ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό SUV μεσαίων διαστάσεων, με μήκος 4,61 μ., πλάτος 1,86 μ. και ύψος 1,63 μ.

Σύμφωνα με την εταιρεία το αυτοκίνητο έχει ένα πολυτελές εσωτερικό, με ιδιαίτερα ποιοτικές επενδύσεις και πολυλειτουργικές οθόνες αφής, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί περαιτέρω πληροφορίες.

Πηγή: https://www.carandmotor.gr/