Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν προβλήματα, με το μαγείρεμα του κρέατος. Αυτό, διότι δεν το κάνουν αρκετά μαλακό. Έτσι, δεν πετυχαίνουν το αποτέλεσμα που αναζητούν και το οποίο δεν είναι άλλο από το να έχουν μαλακό κρέας. Ας μην ξεχνάμε πως το κρέας δεν χρειάζεται μόνο να είναι γευστικό. Πρέπει να είναι και μαλακό και για αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο πολλοί παράγοντες, δείτε εδώ τις συμβουλές των μεγαλύτερων σεφ.
Το Athensmagazine.gr σήμερα σας φέρνει το απόλυτο μυστικό όλων των σεφ που θα κάνει το κρέας σας μαλακό σαν… λουκούμι. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι.
Το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας, ειδικά αν πρόκειται για τα πιο άπαχαμέρη συχνά γίνεται σκληρό με το ψήσιμο και με αποτέλεσμα να “σχοινιάζει”. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι το πορτοκάλι! Αν αλείψεις το κρέας σου με φέτες πορτοκαλιού ή αν το βουτήξεις σε χυμό πορτοκαλιού και το αφήσεις να “μαριναριστεί” λιγάκι μέσα σε αυτό, το κρέας θα γίνει τρυφερό και θα μαλακώσει απίστευτα.
Χυμός πορτοκάλι στο κρέας
Άπλωσε πραλίνα φουντουκιού σε ένα κομμάτι κρέας – Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε
Το κανάλι Guga στο YouTube έχει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ακόλουθους που παρακολουθούν τα video με τους πειραματισμούς του διαχειριστή του στο κομμάτι του σιτέματος του κρέατος και μάλιστα όχι πάντα με τις κλασικέςμεθόδους.
Προτάσεις όπως το κοτόπουλο που αλείφει με αρωματικόβούτυρο, κρέας με φυστικοβούτυρο, ακριβές κοπές μαγειρεμένες με χίλιους – δυο τρόπους που προκαλούν σιελόρροια, καπνιστά κρέατα και άλλα τέτοια που πιθανόν να σάς κάνουν να θέλετε να τρέξετε ολοταχώς προς στην κουζίνα ή το BBQ, είναι μερικά από όσα είδαμε. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των πειραματισμών, ο δημιουργός των video σκέφτηκε να δοκιμάσει μια αρκετά αντισυμβατική μέθοδο, που ζητήθηκε από φίλους του καναλιού, χρησιμοποιώντας πραλίναφουντουκιού.
Του ζητήθηκε να δοκιμάσει να καλύψει μια μπριζόλα με nutella και να την αφήσει στο ψυγείο να σιτέψει 35 μέρες και το έκανε.