Βόρεια Εύβοια: 6 παραλίες που αξίζουν έστω και για μονοήμερη

812

Άργησα πολύ να ανακαλύψω την Εύβοια και τις ομορφιές της. Το 2ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας που είναι δίπλα στην Αθήνα και ενδείκνυται για μονοήμερες αποδράσεις αλλά και ολοκληρωμένες διακοπές.

Αν και κάθε σημείο της κρύβει άπειρες ομορφιές, θα μου επιτρέψετε να ξεχωρίσω την αγαπημένη μου βόρεια Εύβοια, στην οποία επιστρέφω κάθε χρόνο, έστω και αν είναι για μία ημέρα. Ο συνδυασμός πράσινου και του γαλάζιου της θάλασσας αρκεί για μία μίνι απόδραση που θα γεμίσει τις μπαταρίες σου για την εβδομάδα που ξεδιπλώνεται. Αλλά και για κανονικές διακοπές, για εσένα που βαριέσαι τα πολύωρα ταξίδια.

Οι πανέμορφες παραλίες, που βλέπουν (και) στο Αιγαίο σε περιμένουν για πραγματική ηρεμία. Βάλε το κινητό στο αθόρυβο και απόλαυσε τα τζιτζίκια και κανέναν άλλον ήχο.

Αγία Άννα

Αν κι εκεί υπάρχει το ομώνυμο camping στο οποίο γίνεται πραγματικά χαμός, η παραλία είναι αχανής και θα βρεις σίγουρα ένα ήσυχο σημείο για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Εκτός αν δεν θες ησυχία, οπότε για όλους έχεις ο μπαξές.

Ροβιές

Κοντά στο ομώνυμο χωριό, η παραλία Ροβιές στη βόρεια Εύβοια, συνδυάζει άμμο και ψιλό χαλίκι, είναι μεγάλη σε έκταση και ό,τι πρέπει και για οικογένειες.

Λιχαδονήσια

Εδώ μιλάμε για 7 νησίδες και απευθύνονται σε εσένα που δεν κάθεσαι σε ησυχία και θέλεις να εξερευνήσεις νέα νερά, αμμουδιές και πολύ μικρά νησάκια. Τα Λιχαδονήσια σε καλούν να τα ανακαλύψεις και να κολυμπήσεις στα υπέροχα νερά της βόρειας Εύβοιας.

Αγιόκαμπος

Η παραλία του ομώνυμου χωριού σού δίνει την επιλογή να κάνεις μπάνιο σε απόλυτη ησυχία ή να είσαι με πολύ κόσμο. Κάπου εκεί θα βρεις διάφορα μαγαζιά για φαγητό, καφέ ή ποτό.

Λίμνη

Εδώ μιλάμε για μία αρκετά μικρή επιλογή, οπότε καλό είναι να προνοήσεις και να πας όσο πιο νωρίς μπορείς μέσα στη μέρα. Ωστόσο, είναι μία ακόμα υπέροχη παραλία στη Βόρεια Εύβοια.

Καστρί

Η παραλία που είναι γεμάτη με ξενοδοχεία και δωμάτια, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κουνήσεις ρούπι στις διακοπές σου. Φυσική ομορφιά και απέραντο μπλε.

Πηγή: https://www.ladylike.gr/