Β. Εύβοια: Ξεκίνησε το 7ετές πρόγραμμα στήριξης των ρητινοκαλλιεργητών

7
Έναρξη για το πολυπόθητο πρόγραμμα στήριξης των ρητινοκαλλιεργητών της Β. Εύβοιας που επλήγησαν από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρ. Τριαντόπουλο, πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 63 εκατ. ευρώ για 590 ωφελούμενους συμπολίτες μας, που θα ξεκινήσει σε κύκλους -ώστε να καλύψει όλους τους ενδιαφερόμενους- και θα διαρκέσει από το 2022 έως το 2031.
Το πρόγραμμα απέχει από αυτό που κάποια στιγμή, είχε αντιπροτείνει η αντιπολίτευση και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ρητινοκαλλιεργητών.
Έτσι, οι ρητινοκαλλιεργητές της Βόρειας Εύβοιας, αλλά και των άλλων περιοχών θα έχουν εξασφαλισμένη απασχόληση για επτά χρόνια, με καθαρές αποδοχές λίγο πάνω από τα 800 ευρώ το μήνα – όπως, άλλωστε, είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση, όταν ανακοίνωσε το στοχευμένο πακέτο στήριξης του κλάδου τον περασμένο φθινόπωρο – και θα εργαστούν για την αναγέννηση του δάσους.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Σ. Κεδίκολγου δήλωσε σχετικά στον evripo 90fm.gr “Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση των έργων και όχι μόνο των λόγων, όπως ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, έκανε πράξη για άλλη μια φορά τη στήριξη των πληγέντων της Β. Εύβοιας”, ενώ πρόσθεσε πως κατόπιν δικής του παρέμβασης διευρύνθηκαν τα κριτήρια δικαιούχων του ειδικού προγράμματος απασχόλησης των ρητινεργατών και ότι στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα γίνουν στις επόμενες φάσεις του προγράμματος, θα επεκταθεί ο αριθμός των ωφελουμένων του πρώτου κύκλου.
Ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας, έσπευσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ενημερώσει για την έναρξη του προγράμματος, να δημοσιεύσει φωτογραφίες από τις εργασίες, αλλά και να τονίσει κλείνοντας πως οι αρμόδιοι υφυπουργοί Χρ. Τριαντόπουλος, Σ. Κεδίκογλου και Γ. Αμυράς, έκαναν το καθήκον τους.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση:
20220810_161100.jpg
Πηγή: http://www.90fm.gr/