Γιατί ο ελληνικός καφές θεωρείται ο πιο υγιεινός στον κόσμο

42

Παγκόσμιες μελέτες έχουν δείξει εδώ και χρόνια ότι ο ελληνικός καφές έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, με κάποιες να υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση μιας κούπας ελληνικού καφέ την ημέρα μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής!

Η κύρια διαφορά μεταξύ του ελληνικού καφέ και άλλων καφεϊνούχων ροφημάτων, είναι ότι ο ελληνικός καφές συνήθως πίνεται πιο αργά σε συγκεντρώσεις, με την οικογένεια και τους φίλους, είτε στο σπίτι είτε σε κάποια καφετέρεια. Αυτό υποδηλώνει ότι κάποια από τα οφέλη για την υγεία, πέρα ​​από το ίδιο το ρόφημα, μπορεί να σχετίζεται και με τον χαλαρό τρόπο ζωής των Ελλήνων, ο οποίος λέγεται ότι μειώνει το στρες.

Η άλλη βασική διαφορά είναι ότι ο βρασμένος ελληνικός καφές βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου σε σχέση με άλλους τύπους καφέ. Το ενδοθήλιο είναι ένα σύνθετο και οργανωμένο σύνολο κυττάρων, το οποίο καλύπτει τον αυλό όλων των λεμφαγγείων και των αιμοφόρων αγγείων, συμπεριλαμβανομένου του στρώματος της καρδιάς που ονομάζεται ενδοκάρδιο και επηρεάζεται από τη γήρανση και τον τρόπο ζωής. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να ενισχύσει την υγεία του ενδοθηλίου και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Πηγή: https://www.enikos.gr/