ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Η Σκαπάνη επαναφέρει τις ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

93

Κυρίαρχο θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτέλεσε η νέα Ανώνυμη Εταιρία της περιφέρειας, «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ», με τη μορφή Αναπτυξιακού Οργανισμού. Την  ίδρυση και συγκρότηση της Σκαπάνης καταψήφισε ο συνδυασμός «Στερεά Υπεροχής».

Το σκεπτικό της παράταξης ανέλυσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος ξεδίπλωσε μία- μια τις πτυχές, που –κατά τη άποψή του- καθιστούν αμφίβολο το εγχείρημα, το οποίο είναι και  αντίθετο με τις ταυτοτικές αρχές της Αυτοδιοίκησης.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

“Η νέα Α.Ε., ο νέος αναπτυξιακός οργανισμός, ουσιαστικά υποκαθιστά τις τεχνικές υπηρεσίες, λειτουργεί έξω από τις διαδικασίες ΑΣΕΠ, επαναφέροντας έτσι τις ρουσφετολογικές προσλήψεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται  με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και θα είναι είτε συμβάσεις ορισμένου χρόνου είτε συμβάσεις έργου.

Η νέα Α.Ε., ο νέος αναπτυξιακός οργανισμός, συγκεντρώνει αρμοδιότητες και «αναπτυξιακές δυνατότητες», στελεχώνεται από «δικά μας παιδιά», λειτουργεί κάτω από την παντοδυναμία της εκάστοτε περιφερειακής αρχής, υποβαθμίζοντας το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κλείνοντας πονηρά  το μάτι σε ημέτερους επιχειρηματίες και εργολάβους.

Η διαδικασία έχει ως εξής: “Οι ΟΤΑ, λόγω πραγματικής ή ηθελημένης αδυναμίας των τεχνικών υπηρεσιών τους, παραχωρούν με απευθείας αναθέσεις την εκπόνηση και σύνταξη μελετών καθώς και την υλοποίηση και εκτέλεση των τεχνικών τους έργων, στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς.

Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί, επειδή δεν δύνανται να υλοποιήσουν τα ανωτέρω, τα εκχωρούν με απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους, δια μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή συμβάσεων έργων”.

Τόσο απλά.  Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε…”

Πηγή: https://www.egnomi.gr/