Δημοσκόπηση Alco: Ποιος υπουργός θεωρείται πιο επιτυχημένος – Προς τη Νέα Αριστερά χάνει ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ

69

Στη δημοσιότητα έδωσε απόψε ο Alpha το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, που εστιάζει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, τις συσπειρώσεις και τις διαρροές των κομμάτων, αλλά και στις βαθμολογίες των υπουργών της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, πιο επιτυχημένος “γαλάζιος” υπουργός θεωρείται ο Νίκος Δένδιας με τεράστια διαφορά από τον Κυριάκο Πιερρακάκη που έρχεται δεύτερος. Τη τριάδα συμπληρώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που μετά το υπουργείο Υγείας επέστρεψε στο γνώριμο για εκείνον υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δημοσκόπηση Alco: Ποιος υπουργός θεωρείται πιο επιτυχημένος - Προς τη Νέα Αριστερά χάνει ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, μόλις το 14% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ενδιαφέρεται πολύ για τις ευρω-κάλπες. Ένα 35% δήλωσε ότι ενδιαφέρεται αρκετά, ενώ το 50% είπε ότι ενδιαφέρεται είτε λίγο είτε καθόλου.

Δημοσκόπηση Alco

Σύμφωνα με την έρευνα, οι θέσεις των κομμάτων στα ζητήματα της οικονομίας είναι το βασικό κριτήριο με το οποίο οι ψηφοφόροι σε ποσοστό 38% θα επιλέξουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν. Ακολουθούν με 17% οι θέσεις για κοινωνικά ζητήματα και η ιδεολογία με 16%.

Δημοσκόπηση Alco

Στην ερώτηση εάν οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για την ανάδειξη ενός κόμματος σε ισχυρή αντιπολίτευση, το 62% έδωσε αρνητική απάντηση, ενώ θετικά απάντησε το 30%.

Δημοσκόπηση Alco

Η δημοσκόπηση εστίασε και στη συσπείρωση των κομμάτων, η οποία βρίσκεται στο 70% για τη ΝΔ.

Δημοσκόπηση Alco

Χαμηλές πτήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση του οποίου βρίσκεται στο 54%, με το κόμμα να χάνει ψηφοφόρους, κυρίως προς τη Νέα Αριστέρα.

Δημοσκόπηση Alco

Το 85% αγγίχει η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ, που καταγράφει περισσότερα απώλειες ψηφοφόρων προς το ΚΚΕ και λιγότερες προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Alco

Τέλος, το κόμμα με τη μεγαλύτερη συσπείρωση είναι το ΚΚΕ (94%), μετην Ελληνική Λύση να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με (91%). Έπεται το ΠΑΣΟΚ με 85% και η Νίκη με 82%. Ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 76%, η ΝΔ με 70% και η Πλεύση Ελευθερίας με 69%. Στην προτελευταία θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 54% και στη τελευταία οι Σπαρτιάτες με 46%.

Δημοσκόπηση Alco

Πηγή: https://www.capital.gr/