ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Τεράστια έκπτωση φέρνει ανησυχία

107

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την αναπαλαίωση και ανάδειξη της δημοτικής αγοράς στη Χαλκίδα και ανακηρύχθηκε ο τελικός μειοδότης. Η έκπτωση, όμως, που προσέφερε, προκαλεί ανησυχία για την πορεία του έργου και την ολοκλήρωσή του.

Ανάδοχος είναι η εταιρεία «Σιδηροδρομικά έργα ΑΤΕ» που εδρεύει στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Μέχρι το 2009 ασχολούταν μόνο με σιδηροδρομικά έργα, αλλά την τελευταία δεκαετία έχει επεκτείνει το αντικείμενό της.

Εργολαβίες που έχει επιτελέσει με επιτυχία είναι η ανάπλαση της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης, η αλλαγή τρόπου άρδευσης στον κάμπο της Κόνιτσας, η κατασκευή του Πολυκεντρικού Μουσείου Βεργίνας και άλλες.

Ο προϋπολογισμός του έργου της αναπαλαίωσης και ανάδειξης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας ήταν 12 εκατομμύρια ευρώ και η εταιρεία προσέφερε έκπτωση 51,22%, δηλαδή λιγότερα από τα μισά χρήματα.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων, η «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ» ανακηρύχθηκε αρχικά προσωρινή μειοδότης και στη συνέχεια, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 11 Ιουνίου, ανακηρύχθηκε οριστική μειοδότης.

Όπως είπε η δήμαρχος Έλενα Βάκα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 16 Ιουνίου, αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι οι εργασίες αναπαλαίωσης.

Εκείνο που απομένει είναι να δούμε τις εργασίες να συνεχίζονται απρόσκοπτα μέχρι την ολοκλήρωσή τους, γιατί η εμπειρία έχει δείξει ότι τόσο μεγάλες εκπτώσεις δημιουργούν προβλήματα και καθυστερήσεις στα έργα.

Πηγή: https://www.egnomi.gr/