Εντελώς διαφορετικό το νέο Nissan Leaf

19

Οι πρόσφατες εξελίξεις στον Όμιλο Renault Alliance είχαν ως αποτέλεσμα να ανακοινώσει η Nissan το επιχειρηματικό πλάνο της ως το 2030. Στην πρώτη φάση προβλέπεται η παρουσίαση τριών καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Όπως έγινε γνωστό, το πρώτο εξ αυτών θα είναι η καινούργια γενιά του Leafη τρίτη κατά σειρά. Το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2024 και θα είναι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News Europeτο νέο Leaf θα είναι crossover για να είναι αρεστό σε περισσότερους υποψήφιους αγοραστές.

Το καινούργιο Leaf θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMFEV» του Ομίλου Renault Alliance (η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στο Ariya). Αυτό το γεγονός σημαίνει ότι θα είναι καλύτερο εκ βάθρων καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Αναφορικά με τις μπαταρίες του, το νέο μοντέλο θα έχει αυτές που θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο που δημιουργείται κοντά σε αυτό στο οποίο θα παράγεται το αυτοκίνητο. Αυτές θα είναι πέμπτης γενιάς και θα έχουν ενεργειακή χωρητικότητα που θα πλησιάζει ή θα ξεπερνά τις 80 kWh. Θυμίζουμε ότι τώρα το Leaf διαθέτει συσσωρευτές 62 kWh, στην καλύτερη εκδοχή του.

Οι νέες μπαταρίες θα κατασκευάζονται από την εταιρεία που έχει συστήσει από το 2018 η Nissan με τον κινεζικό Όμιλο Envision και αναμένεται να αυξήσουν ουσιαστικά την αυτονομία του μοντέλου, η οποία τώρα είναι 395 χλμ. Τέλος, εκτός από το καινούργιο Leaf, η Nissan θα παρουσιάσει άλλα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Το ένα θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Juke (το οποίο θα το δούμε το 2025) και το άλλο το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Qashqai που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2027.

Πηγή: https://www.protothema.gr/