Ηλίας Κυρμανίδης : “Να πατήσουμε γερά στη γη και να σηκώσουμε το δήμο μας Ξανά Ψηλά!!”

2

“…αυτό προϋποθέτει όραμα, προγραμματισμό, σχέδιο και πολλές ώρες σοβαρής και ποιοτικής ενασχόλησης με τα δημοτικά πράγματα”

Τις σκέψεις του για τον δήμο Καμένων Βούρλων μοιράζεται με τους αναγνώστες του Lamianow.gr ο υποψήφιος Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Ηλίας Κυρμανίδης. Μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου των… 131 εκλεκτών, όπως ο ίδιος τονίζει, μας μιλάει για την περιοχή η οποία θα πρέπει να πάει… “Ξανά Ψηλά”!

, Ηλίας Κυρμανίδης : “Να πατήσουμε γερά στη γη και να σηκώσουμε το δήμο μας Ξανά Ψηλά!!” 
Aπό την τελευταία σύσκεψη-συνάντηση με τους υποψηφίους του

Γιατί «Ξανά» και γιατί «Ψηλά»;

Το «Ξανά Ψηλά» ξεπερνά τα όρια του ονόματος της δημοτικής μας παράταξης.

Περικλείει μέσα του πόνο, παράπονο και θυμό. Για όσα δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Για όσα μας πήγαν πίσω και μας έριξαν χαμηλά.

, Ηλίας Κυρμανίδης : “Να πατήσουμε γερά στη γη και να σηκώσουμε το δήμο μας Ξανά Ψηλά!!” 

Ταυτόχρονα όμως βγάζει επιθυμία, πίστη και πείσμα. Εκφράζει την ελπίδα, τη φιλοδοξία και το στόχο. Ότι μπορούμε ξανά να ανεβούμε στην κορυφή που αξίζουμε. Αυτός ο τόπος έχει τις δυνατότητες, τις δυνάμεις και τους ανθρώπους, για να ξαναβρεθεί εκεί που αξίζει. Γι’ αυτό και λέμε ότι «Η πορεία μας είναι μία και είναι υποχρεωτική: Ο Δήμος Καμένων Βούρλων ΞΑΝΑ ΨΗΛΑ!»

Μιλάτε για δυνατότητες. Τέτοιες όμως φαντάζομαι ότι έχουν και επικαλούνται σε όλους τους δήμους.

Θεωρώ το συμπλεγματικό τοπικισμό αδυναμία και αναχρονιστική αντίληψη. Η αγάπη μου όμως για τον τόπο μου και η πίστη μου στα συγκριτικά πλεονεκτήματά του είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Όποιος φιλοδοξεί να ηγηθεί μιας δημοτικής προσπάθειας, αν δεν είναι ερωτευμένος με τον τόπο του, αν δεν τον κυριεύει η επιθυμία και το πάθος να τον κάνει καλύτερο, τότε τι;

, Ηλίας Κυρμανίδης : “Να πατήσουμε γερά στη γη και να σηκώσουμε το δήμο μας Ξανά Ψηλά!!” 

Αλλά για πείτε μου. Γνωρίζετε πολλούς μικρομεσαίους δήμους που χωροταξικά βρίσκονται 90 λεπτά από το λεκανοπέδιο Αττικής των 5 εκατομμυρίων καταναλωτών κι άλλα τόσα από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας; Να στέκουν κυριολεκτικά στο σταυροδρόμι των μεγαλύτερων οδικών αξόνων της χώρας Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Πάτρα; Να απέχουν 60 -80 λεπτά από το χιονοδρομικό του Παρνασσού και το Βελούχι; Να έχεις δίπλα σου τις Θερμοπύλες και τους Δελφούς και να βρίσκεσαι σε 1-2 ώρες στις Β. Σποράδες;

, Ηλίας Κυρμανίδης : “Να πατήσουμε γερά στη γη και να σηκώσουμε το δήμο μας Ξανά Ψηλά!!” 

Έχουν πολλοί δήμοι την πολυτέλεια να βρίσκονται ανάμεσα σε μια πανέμορφη ακτογραμμή από το Β. Ευβοϊκό μέχρι των Έσω Μαλιακό και σ ένα από τα πιο πράσινα και προσεγγίσιμα βουνά, όπως το Καλλίδρομο και η Κνημίδα;

Για να μη μιλήσουμε για τις παραγωγικές δυνατότητες του Μώλου και της ευρύτερης περιοχής. Για το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου. Για τα κάστρα της Μενδενίτσας και της Ανάβρας. Για τις επτά (7) διαφορετικές ιαματικές πηγές, που σήμερα απλά χύνονται στη θάλασσα..

Αν όλα τα παραπάνω συνιστούν «την έπαρση» ενός τοπικιστή, τότε είμαι κι απ’ αυτό. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι δεν είναι έτσι. Το 30% αυτών των δυνατοτήτων και των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων να είχαμε εκμεταλλευτεί και αξιοποιήσει, σήμερα ο δήμος μας θα ήταν σε άλλο επίπεδο.

Και με την εκλογή της παράταξή σας θα αλλάξουν όλα;

Ευτυχώς οι κοινωνίες έχουν ωριμάσει. «Έπαθαν, αλλά έμαθαν»

Όσοι κοιτάζονται στον καθρέπτη και βλέπουν το «Μεσσία» έχουν πρόβλημα..  Αλλά και όσοι από τους πολίτες λαχταρούν ακόμα στις μέρες μας να ακούνε αόριστες υποσχέσεις και να «λαμβάνουν επιταγές» χωρίς αντίκρισμα, απλά διαιωνίζουν ένα παρηκμασμένο πελατειακό σύστημα και συντηρούν τους τελευταίους «Μαυρογυαλούρους»..

, Ηλίας Κυρμανίδης : “Να πατήσουμε γερά στη γη και να σηκώσουμε το δήμο μας Ξανά Ψηλά!!” 

Οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν άλλα πράγματα. Με τα χτυπήματα στην πλάτη, τα ανέξοδα ταξίματα και τους «πλασιέ» ελπίδας φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση.

Οι καιροί προστάζουν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως να στρωθούμε στη δουλειά. Χρηματοδοτικά εργαλεία και πόροι υπάρχουν. Στις μέρες μας όμως δεν χαρίζονται. Διεκδικούνται. Κι αυτό προϋποθέτει όραμα, προγραμματισμό, σχέδιο και πολλές ώρες σοβαρής και ποιοτικής ενασχόλησης με τα δημοτικά πράγματα. Κοιτάξτε και συγκρίνετε άλλους δήμους δίπλα μας ή όμοιους με εμάς. Δεν «ανακάλυψαν την Αμερική» τον 21ο αιώνα. Απλά προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις των καιρών, εκσυγχρονίστηκαν κι έβγαλαν μπροστά ικανούς ανθρώπους, που δεν τρέχουν λαχανιασμένοι πίσω από τις εξελίξεις, αλλά τις προλαβαίνουν και τις συν διαμορφώνουν.

Με αυτές τις σκέψεις, με αυτή τη φιλοσοφία και αυτό το στόχο στις 8 του Οκτώβρη θα καλέσουμε τους συνδημότες μας να γυρίσουμε σελίδα. Να πατήσουμε γερά στη γη και να σηκώσουμε το δήμο Ξανά Ψηλά!! 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Ηλίας Κυρμανίδης, με την υποψήφια Μαριαλένα Νάζου.

Πηγή: https://lamianow.gr/