Θεσσαλία: Επί ποδός οι αγρότες – Ενισχύονται τα μπλόκα

107

Πάνω από 600 τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στον αυτοκινητόδρομο Ε 65 στην Καρδίτσα

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες σε πολλές περιοχές της χώρας, από την Βόρεια Ελλάδα έως και την Πελοπόννησο, με τη Θεσσαλία να «σέρνει το χορό» των κινητοποιήσεων, όπου τα μπλόκα με τρακτέρ, που στήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο Ε 65 στην Καρδίτσα, ενισχύονται.

Αυτή την στιγμή στην Καρδίτσα βρίσκονται παραταγμένα πάνω από 600 τρακτέρ και συνεχώς καταφθάνουν στα σημεία νέες δυνάμεις.

«Συνεχώς έρχονται και άλλα τρακτέρ. Το μπλόκο στον Ε 65 από χτες ενισχύεται. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 600 τρακτέρ στην παλιά εθνική οδό Καρδίτσας – Αθήνας και στην εθνική οδό Καρδίτσας – Λάρισας», μας λέει ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας, σημειώνοντας ότι στα σημεία υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες και έχουν κλείσει την κυκλοφορία.

Στη Λάρισα

Αύριο Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου μετά την Καρδίτσα σειρά παίρνει και η Λάρισα, όπου μπλόκα θα στηθούν από το πρωί σε δύο διασταυρώσεις στα Φάρσαλα, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να βγαίνουν τρακτέρ σε συγκεκριμένα στρατηγικά σημεία (κόμβοι, αυτοκινητόδρομοι κτλ) σε διάφορες περιοχές των χωριών και των πόλεων του νομού,  προκειμένου, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των αγροτών, «μέσα από την μαζική συμμετοχή να ασκήσουμε την μέγιστη δυνατή πίεση». 

Στο μεταξύ, αγροτικές κινητοποιήσεις με μπλόκα και κλείσιμο δρόμων λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές από την Βόρεια Ελλάδα, την Κεντρική Μακεδονία (Ημαθία και Πέλλα έχουν στηθεί 8 μπλόκα), την Καβάλα, την Πρέβεζα, την Πελοπόννησο.

Πηγή: https://www.in.gr/