Είναι τα πιο τέλεια πεϊνιρλί . Πάντα αυτή την συνταγή φτιάχνουμε. Μια εύκολη σπιτική συνταγή που θα αγαπήσετε!
Υλικά
-1 κ.σ. μαγιά στιγμής
-1 κ.σ. ζάχαρη
-420 γρ. αλεύρι Κούλα
-180 γρ. χλιαρό νερό
-60 γρ. χλιαρό γάλα
-30 γρ. λιωμένο βούτυρο
-1 κ.γ. αλάτι
για τη γέμιση
-200 γρ. gouda τριμμένη
-130 γρ. παριζάκι σε κομμάτια
-1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στον κάδο ενός μίξερ το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το νερό, τη ζάχαρι, τη μαγιά, το αλάτι και χτυπάμε χρησιμοποιώντας το άγγιστρο του μίξερ.
Μετά από περίπου 7 λεπτά, βγάζουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε μορφή μπάλας στον πάγκο.
Βάζουμε την μπάλα της ζύμης σε ένα λαδωμένο μπωλ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Αφού διπλασιαστεί σε μέγεθος, την ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας και την χωρίζουμε σε 4 ίσα κομμάτια, από τα οποία πλάθουμε 4 μπάλες ζύμης, τις οποίες καλύπτουμε με πετσέτα και περιμένουμε για 20 λεπτά.
Προχωράμε στην παρασκευή της γέμισης. Σε ένα μπωλ, αδειάζουμε το τυρί, το παριζάκι, το αυγό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Ανοίγουμε σε φύλλα τις μπάλες της ζύμης σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη και δίνουμε με τα χέρια μας στο φύλλο σχήμα πεινιρλί.
Βάζουμε ποσότητα από την γέμιση.
Τοποθετούμε τα πεινιρλί σε ταψί με λαδόκολλα.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, αλείφουμε με πινέλο και λιωμένο βούτυρο.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “πεϊνιρλί “
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Πηγή: https://www.xrysessyntages.gr/