Κινήσεις αυτοπροστασίας του κλάδου από το Σωματείο Εστίασης

19

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έως ευχάριστη έκπληξη απετέλεσε η ευαισθητοποίηση και ανησυχία του Σωματείου Εστίασης – Αναψυχής & Ψυχαγωγίας Χαλκίδας σχετικά με το φαινόμενο του συνωστισμού έξω από καταστήματα εστίασης της πόλης κατά τις βραδινές ώρες.
Και ακόμη πιο σημαντική ήταν η πρωτοβουλία του Σωματείου για την άρση του φαινομένου που είναι επικίνδυνο τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για πιθανή επαναφορά περιοριστικών μέτρων που θα πλήξουν τελειωτικά τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Η ανακοίνωση του Σωματείου είναι άκρως κατατοπιστική:

«Το έκτακτο ΔΣ του Σωματείου Εστίασης – Αναψυχής & Ψυχαγωγίας Χαλκίδας «Ο Ξένιος Ζευς» ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και είχε σαν μοναδικό θέμα τα φαινόμενα του συνωστισμού του κόσμου που παρατηρούνται σε σημεία της πόλης κατά τις βραδινές ώρες και συγκεκριμένα έξω από καταστήματα εστίασης της παραλίας μας.

Εκτός από τα μέλη του ΔΣ που τοποθετήθηκαν επί του θέματος, η εισαγωγική ομιλία του Προέδρου Βασίλη Ευθυμίου επικεντρώθηκε στο να εφιστήσει την προσοχή στους συναδέλφους καταστηματάρχες την λάθος τροπή που έχουν πάρει οι καταστάσεις που παρατηρούνται, οι οποίες εκτός του ότι δυσφημούν την πόλη μας, θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές, τις δικές μας και των συνανθρώπων μας. Επίσης επισήμανε και το κίνδυνο των προστίμων και τη διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων μας, που αν επιβληθεί, θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα για τον κλάδο στην πόλη.

Κλήθηκαν να παρευρεθούν για να πουν τις απόψεις τους για το θέμα και να βρεθεί από κοινού λύση, οι επιχειρηματίες κ. Σπύρου από το «Πάνθεον», κ. Παπαχαραλάμπους και κ. Μαντούβαλος από το «Plan-B», κ. Αθ. Δαφνής από το «Cinema», κ. Γιαπιτζής από το «Rex» και κ. Χουλιάρας από το «Lemon».
Οι παρευρισκόμενοι επιχειρηματίες στο έκτακτο ΔΣ του Σωματείου μας, διατηρούν καταστήματα εκεί όπου παρατηρείται και ο αναφερόμενος συνωστισμός κατά τις βραδινές ώρες, χωρίς να νοείται ότι τα καταστήματα αυτά είναι και υπεύθυνα για τα φαινόμενα που αναφέρθηκαν καθώς τηρούν την υφιστάμενη νομοθεσία.

Συμφωνήσαμε ότι είναι κρίμα τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη της πανδημίας, να χαλάσουμε την εικόνα που έχουμε ως πόλη και και για να μην καταλήξει να είναι μάταιη αυτή η προσπάθεια, πρέπει όλοι να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή.
Προτάθηκε να τηρηθεί από όλους το ωράριο λειτουργίας που ισχύει από την τελευταία ΚΥΑ και συμφωνήθηκε η υπηρεσία του TakeAway να είναι δυνατή έως τις 12 το βράδυ.»

Πηγή: https://thepolisproject.gr/