Κοχύλι: Το σουβλάκι της γενιάς μου

17

Ένα σουβλάκι – τρεις μπουκιές, γεμάτες αναμνήσεις.

Η θέση: Στο ίδιο ακριβώς σημείο από το 1966, με ανέγγιχτο το πινακάκι με το απαράλλαχτο μενού όπου μονάχα οι τιμές αλλάζουν: τζατζίκι μερίς 2ευρώ.

Η ατμόσφαιρα: Μια σάλα παλιομοδίτικη, ψησταριά παστρικιά, θυμίζει αίθουσα συνεστιάσεων, όπου οι ντόπιοι κυρίως, απολαμβάνουν τα σουβλάκια τους, έτσι μερακλίδικα όπως μόνο οι Πειραιώτες ξέρουν.

Το φαγητό: Μπορεί τα νέας γενιάς τυλιχτά να έχουν XL μέγεθος και να ξεχειλίζουν από γέμιση, και πιθανόν να έχουμε συνηθίσει τη πληθωρικότητά τους, όμως όταν πρόκειται για τα παλιακά, μικροσκοπικά σουβλάκια που είναι χαραγμένα στη γευστική μας μνήμη, ο ουρανίσκος χτυπάει καμπανάκια. Ένας τέτοιος συναγερμός βαράει κάθε φορά που ξαναδοκιμάζουμε το σουβλάκι των αδερφών Ρέκκα, σε μια συνοικία στο Κορυδαλλό. Τυλιχτά μικρούτσικα, που το ένα ίσον κανένα, πίτα αφράτη, σχετικά αλάδωτη χωρίς να το ζητήσεις, κόκκινη σάλτσα μαστόρικη πιπεράτη αλλά όχι καυτερή, εκτός αν το ζητήσεις, κρεμμύδι λεπτοκομμένο σαν σπαγγέτι κι ανακατεμένο με μαϊντανό, ντομάτα ζουμερή κατακόκκινη. Τζατζίκι δε βάζουν. Βάζουν όμως πατάτες αν το θέλετε, αλλά προτείνω να τις αποφύγετε. Οι επιλογές κλασικές: χοιρινό καλαμάκι άλιπο, κεμπάπ, μπιφτέκι, καλαμάκι κοτόπουλο. Τα τρία πρώτα φτιάχνονται στο σουβλατζίδικο κι είναι πεντανόστιμα – μόνο το κοτόπουλο είναι αγοραστό, πλην καλής ποιότητας. Στη βιτρίνα-ψυγείο μπροστά από τους ψήστες φιγουράρουν τα κρεατικά λίγο πριν περαστούν στα καλαμάκια ή γίνουν κεμπάπ και πάρουν το δρόμο για τα κάρβουνα. Μακάρι όλα τα τυλιχτά να ήταν όπως το δικό τους.

Κοχύλι

Αγ. Γεωργίου 82 Α, Κορυδαλλός
  • Τηλέφωνο : 210-49.54.039
  • Ωράριο : Καθημερινά 18.00-1.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Πηγή: https://www.gastronomos.gr/