Ημερήσια οικογενειακή εκδρομή σε οινοποιείο, 25χλμ από το κέντρο της Αθηνας, στη φύση, μακριά από αυτοκίνητα και θορύβους της πόλης.
Ένας μοναδικός οινικός προορισμός στη Σταμάτα, μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, στο Κτήμα Κοκοτού, όπου κάθε Πρώτη Κυριακή του μήνα διοργανώνει μοναδικά event και προσκαλεί οικογένειες, για οινογνωσίες και εποχιακές δραστηριότητες για τα παιδιά.
Απολαυστική Κυριακή για μικρούς και μεγάλους
Γύρω από τα μοναστηριακά τραπέζια, στον ειδικο για οινογνωσία χώρο δίπλα στο τζάκι, μπορείτε να δοκιμάσετε σπουδαία κρασιά συνοδεία γαστρονομικών απολαύσεων που υπόσχονται μια ολοκληρωμένη οινική εμπειρία, την ώρα που τα παιδιά μαζεύουν ελιές, φτιάχνουν χειροτεχνίες, φυτεύουν στον λαχανόκηπο.
Η γευσιγνωσία των κρασιών μας στο φυσικό τους περιβάλλον είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψετε τα προϊόντα μας και να μάθετε περισσότερα για το κρασί γενικότερα
Ένα οικογενειακό οινοποιείο σε πλήρη αρμονία με τη φύση
Στο υψηλότερο σημείο του Κτήματος, με πανοραμική θέα την Πεντέλη, την Πάρνηθα και την Εύβοια, το επισκέψιμο οινοποιείο Κοκοτού διαθέτει τον αρτιότερο εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας που παίρνει τα καλύτερα στοιχεία του σταφυλιού και δίνει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας.
Αυτά τα κρασιά θα εχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι μεγάλοι, ενώ τη διαδικασία πριν την οινοποίηση, μάζεμα και πάτημα σταφυλιών μπορούν να βιώσουν οι μικροί φίλοι του κτήματος Κοκοτού, στα δημιουργικά εργαστήρια, την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.
Δεν είναι τυχαίο πως οι θέσεις για τα παιδιά, χωρισμένα ανά ηλικιακές ομάδες, κλείνουν πριν καν ανακοινωθεί το επόμενο πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα οι θεματικές και οι εμπειρίες για τα παιδιά, είναι διαφορετικές.
Το Κτήμα οργανώνει τακτικά γευστικές δοκιμές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο – δοκιμαστήριο, ανάμεσα στ’ αμπέλια, με θέα τα βουνά της Πεντέλης και της Πάρνηθας
Η επίσκεψη στο Κτήμα Κοκοτού για τους ενήλικες περιλαμβάνει ξενάγηση στους αμπελώνες και λεπτομέρειες για τις καλλιεργητικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται. Στη συνέχεια, γίνεται ξενάγηση στους χώρους του Οινοποιείου, στις δεξαμενές, στο εμφιαλωτήριο και φυσικά στο κελάρι όπου παλαιώνουν τα κρασιά.
Πηγή: iefimerida.gr