Κόντρα Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη για Σημίτη και… ένα μπουζουξίδικο στη Λάρισα

36

Μητσοτάκης: “Πάμε να γκρεμίσουμε το μπουζουξίδικο στην κοίτη του Πηνείου”. Ανδρουλάκης: “Πάρτε και τον Κικίλια και να του πείτε, Βασίλη ρίχ’ το”. Και στο βάθος Σημίτης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης είχαν και μία προσωπική αντιπαράθεση με αφορμή το ασφαλιστικό Γιαννίτση επί κυβέρνησης Σημίτη και ένα… μπουζουξίδικο στη Λάρισα.

Ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το πόρισμα των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων, υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας για τη διαχείριση υδάτων στη Θεσσαλία.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε μάλιστα το ερώτημα γιατί πλημμύρισε η Γιάννουλη στη Λάρισα. “Τι υπάρχει στην πλημμυρική ζώνη του Πηνειού; Ένα ολόκληρο τετράγωνο με μπουζουξίδικα, με μάντρες. Θα πάμε να τα γκρεμίσουμε; Σας θέλω μαζί. Σας θέλω μπροστάρη εκεί, μη σφυρίζετε αδιάφορα”, είπε απευθυνόμενος στον κ.Ανδρουλάκη.

Στη δική του δευτερολογία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε καυστικά στον πρωθυπουργό: “Να πάτε να γκρεμίσετε το μπουζουξίδικο στην κοίτη του Πηνειου. Να πάρετε και τον αρμόδιο υπουργό και να του πείτε: Βασίλη, ρίχτο”.

Μετά τη δευτερολογία του κ.Ανδρουλάκη, ζήτησε ξανά το λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να του απαντήσει καταρχήν για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Με αφορμή τη σχετική συζήτηση, όμως, εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για έλλειμα… εκσυγχρονιστικής διάθεσης.