Οι δασεργάτες στηρίζουν το προσωπικό του Δασαρχείου Λίμνης

121

Το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών- Δασεργατών Εύβοιας (στη φωτό ο πρόεδρος Βαγγέλης Γεωργατζής) εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης του  εποχικού προσωπικού του Δασαρχείου Λίμνης και ζητάει την μεταροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου τονίζοντας τα εξής:

Όπως είναι γνωστό, τα Δασαρχεία Λίμνης και Ιστιαίας τα τελευταία χρόνια βρίσκονται υποστελεχωμένα  με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να φέρουν εις πέρας την διαχείριση των δασών της Βόρειας Εύβοιας.

Αυτή τη στιγμή στο Δασαρχείο Λίμνης καλύπτονται κάποιες θέσεις από 5 δασολόγους και 3 διοικητικούς,  με εποχιακές συμβάσεις, οι οποίες κοντεύουν να φτάσουν στο τέλος τους. Αυτό θα φέρει ακόμα μεγαλύτερα κενά στο ήδη υποστελεχωμένο δασαρχείο.

Επαναφέρουμε το πάγιο αίτημα μας για την στελέχωση των δασαρχείων Λίμνης και Ιστιαίας  με το απαραίτητο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό στο ύψος των αναγκών της περιοχής και στην προκειμένη περίπτωση μετατροπή των συμβάσεων  των 8 εποχικών στο δασαρχείο Λίμνης σε αορίστου χρόνου.

Ειδικά τώρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές η ανάγκη είναι ακόμα μεγαλύτερη ώστε να επιτευχθεί η σωστή διαχείριση, για την αναγέννηση και προστασία των δασών.”

Πηγή: https://www.egnomi.gr/