Ο ΥΦΑΑΤ Γιάννης Οικονόμου στη Φθιώτιδα για την επέκταση 2 αλιευτικών καταφυγίων

168

Επισκεφθήκαμε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό τη Γλύφα, και το Αχλάδι Φθιώτιδας του Δήμου Στυλίδας ανακοινώνοντας και επίσημα την υπογραφή των αποφάσεων ένταξης έργων επέκτασης τους για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020.

Η συνολική δημόσια δαπάνη για τα έργα επέκτασης και των 2 αλιευτικών καταφυγίων ανέρχεται περί τα 4.797.000 ευρώ (2.765.000€ για το Αχλάδι και 2.032.000€ για τη Γλύφα).

Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο με δουλειά και συνεργασία να ξεμπλοκάρουμε την ένταξη δύο πολύ σημαντικών έργων ανάπτυξης και υποδομής για το παράκτιο μέτωπο της Ανατολικής Φθιώτιδας, αλλά και ολόκληρου του Νομού. Οι επεκτάσεις των αλιευτικών καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας θα δώσουν νέα πνοή στα 2 ψαροχώρια μας ενισχύοντας την ταυτότητα τους, εκσυγχρονίζοντας τη δουλειά των αλιέων, προσελκύοντας μεγαλύτερα σκάφη και εν τέλει ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας που ενισχύουν το τοπικό εισόδημα. Για εμάς, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα 2 αυτά έργα, σε Αχλάδι και Γλύφα είναι ένα ακόμα κομμάτι του παζλ στις παρεμβάσεις που κάνουμε στην Φθιώτιδα. Ξεμπλοκάραμε το αρδευτικό έργο στη Βίστριζα, δημοπρατήσαμε μετά από πολύ καιρό στασιμότητας το αρδευτικό έργο στην Ηράκλεια, εξασφαλίσαμε χρήματα για να μελετήσουμε το έργο των κλειστών αρδευτικών δικτύων στην Ανθήλη και συνεχίζουμε με οδηγό μας τις συνέργειες, προκειμένου να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έργα υποδομής και ουσίας που θα απελευθερώσουν την ισχύ του πρωτογενή τομέα και θα τον καθιερώσουν ως αναπτυξιακό θεμέλιο στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας

Δικαιούχος και Φορέας Υλοποίησης των ενταγμένων έργων είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Φορέας Λειτουργίας και συντήρησης αυτών είναι το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας.