Πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας: Τι είναι και ποιοι μπορούν να το παρακολουθήσουν

12

Το πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας είναι ένα πρόγραμμα ενεργοποίησης και ενδυνάμωσης για άτομα άνω των 65 ετών. (Βίντεο)

 

Με γνώμονα ότι η γνώση είναι για όλους, το πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας, ανοίγει τις πόρτες του σε άτομα άνω των 65 ετών, προκειμένου να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να ασχοληθούν με πράγματα που τους ενδιαφέρουν.

Advertisement

«Tο πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας ξεκίνησε το 2019 και τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.peoplebehind.gr. Όταν κάποιος θέλει να μπει στο πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας, κάνει εγγραφή στο μάθημα που τον ενδιαφέρει και το παρακολουθεί κάθε εβδομάδα», ανέφερε η συνιδρύτρια, Μαρία Αστερίου.

Στο πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μαθήματα υπολογιστών, social media, μαγειρικής και να βελτιώσει την ψυχική του υγειά.

«Το πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας απευθύνεται σε άτομα άνω των 65 ετών και μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει πάνω από 600 άτομα. Οι εγγραφές γίνονται δύο φορές τον χρόνο, με τις πρώτες να είναι τον Σεπτέμβριο και οι δεύτερες τον Φεβρουάριο».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εκπομπής «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη, η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν ένας 90χρονος με κινητικά προβλήματα ανέβηκε στη σκηνή και είπε τα λόγια του σε ένα θεατρικό παιχνίδι.

Bίντεο:

Πηγή: https://filoitexnisfilosofias.com/