Πολύ ωραίο και πολύ νόστιμο φαγητό – Γιουβέτσι κεφτεδάκια για κάθε Κυριακή

12

ΥΛΙΚΑ
-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-μισό πακέτο και κάτι κριθαράκι
-3 ντομάτες
Υλικά για το κιμά
-1 κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο
-1 αυγό
-μισή τριμμένη ντομάτα(από τις τρεις)
-λίγο ξύδι
-λίγο μουστάρδα
-φρυγανιά
-μαϊντανό/δυόσμο/ρίγανη
-αλάτι/πιπέρι/γλυκιά πάπρικα
-λάδι

Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι έτριψα τις δυόμιση ντομάτες και έψησα εκεί τα κεφτεδάκια για ένα μισάωρο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα άλλο ταψί έβαλα ζεστό νεράκι, πουμαρό, λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγο νοστιμιά, έριξα το κριθαράκι για ένα εικοσάλεπτο και μετά πρόσθεσα για άλλο ένα δεκάλεπτο και τα κεφτεδάκια με τη σαλτσούλα.

Η συνταγή είναι από Dimitra Fili – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Υπέροχα και αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.

keftedakia me ouzo kai kumino

Υλικά
-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό
-2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
-2-3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή νερό καλά στυμμένα
-1 αυγό
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη [προαιρετικά]
-5-6 κτσ. λάδι
-1 κτσ. ξύδι
-1 κτγ. ρίγανη
-1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
-6-8 φυλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
-αλάτι – πιπέρι
-αλεύρι [προαιρετικά] και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά του μείγματος. Ζυμώνουμε το μείγμα, πολύ καλά και για πολλή ώρα ώστε να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 περίπου ώρα για αρωματιστεί ο κιμάς. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο το ξαναζυμώνουμε ακόμα μία φορά.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή στη φρυτέζα το λάδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε, τα αλευρώνουμε τα ,ινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.