Πρόεδρος ο Αλέξης Χαρίτσης στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα των «11»

15

Ποιοι ορίστηκαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ποιος γραμματέας

Πρόεδρος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των αποχωρησάντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ορίστηκε ο Αλέξης Χαρίτσης, έπειτα από τη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν στα Εξάρχεια οι έντεκα βουλευτές.

Οι βουλευτές που συγκροτούν τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα είναι οι Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ και Χαρίτσης Αλέξης.

Αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων

Ακόμη, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας ορίστηκε η βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα.

Κατ’ ουσίαν οι δύο βουλευτές της «Ομπρέλας», Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, έλαβαν ρόλους στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Οι υπόλοιποι βουλευτές, συμπεριλαμβανόμενου του Νάσου Ηλιόπουλου και του Αλέξη Χαρίτση, ανήκουν στην πάλαι ποτέ τάση των 6+6.

Πότε θα ανακοινωθεί το νέο όνομα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα αποφασίστηκε μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων που στο πλαίσιο και της συζήτησης του προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί, σύμφωνα με πηγές της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, «ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα».

Η επίσημη ανακοίνωση μαζί με το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι Αλέξης Χαρίτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Χαρίτσης  είχε μια μακρά διαδρομή στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκίνησε από τον πυρήνα των 53, γρήγορα αποστασιοποιήθηκε και μετατοπίστηκε σε έναν ρεαλισμό που συχνά του έδινε τον τίτλο του επαρκούς αριστερού τεχνοκράτη (γραμματέας ΕΣΠΑ, υφυπουργός, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, υπουργός Εσωτερικών, εκπρόσωπος Τύπου, αλλά και μέλος της ΚΕ από το 2013), άνετος να μιλάει με τις δυνάμεις της αγοράς, αλλά και δυνητικά πιο ευέλικτος πολιτικά να συμμετέχει σε έναν διάλογο με όρους για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.

«Το επόμενο διάστημα έχουμε δύο πολύ βασικές δουλειές να κάνουμε: Να ασκήσουμε μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην αντικοινωνική πολιτική της και να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό, συνενώνοντας δυνάμεις, μια σοβαρή, πειστική, ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς μπορεί να υπάρξει εναλλακτική, αριστερή και προοδευτική διέξοδος» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης σε τηλεοπτική συνέντευξή του τις προηγούμενες μέρες.

Πηγή: https://www.in.gr/