ΥΠΑΑΤ: Παράταση τριών μηνών στα Σχέδια Βελτίωσης

17

Την χορήγηση παράτασης τριών μηνών για την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Μέχρι σήμερα είχαν ορίζοντα υλοποίησης τους 42 μήνες και έτσι πλέον οι δικαιούχοι θα μπορούν να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους και να υποβάλλουν το τελικό τους αίτημα πληρωμής 45 μήνες μετά την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του επενδυτικού τους σχεδίου.

Μέχρι και σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 5.450 επενδυτικά σχέδια βελτίωσης συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ ενώ σε φάση υλοποίησης βρίσκονται ακόμη 3.500 σχέδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ η απόφαση για παράταση πάρθηκε καθώς διαπιστώνεται υστέρηση στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων λόγω των επιπτώσεων της Πανδημίας ενώ καθυστερήσεις έχουν παρατηρηθεί και στην παράδοση γεωργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού, γεγονός για το οποίο δεν ευθύνονται οι δικαιούχοι των επενδυτικών σχεδίων.

Πηγή: https://www.sofokleousin.gr/