Χάρης Δούκας: Ζητεί κώδικα δεοντολογίας και δύο debate ενόψει των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

14

Ο Χάρης Δούκας ζήτησε να συνέλθει το ταχύτερο δυνατόν η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ

Ισότιμη αντιμετώπιση όλων των υποψηφίων από τον κεντρικό μηχανισμό του κόμματος ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, με επιστολή του προς την πρόεδρο και τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ζήτησε, επίσης, να συνέλθει το ταχύτερο δυνατόν η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης. Ακόμη, ο Χάρης Δούκας ζήτησε δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις των υποψηφίων (debate), καθώς και δημιουργία κώδικα δεοντολογίας.

Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση GPO για τα ”Παραπολιτικά”: Προβάδισμα Ανδρουλάκη με 39,4% – Στο 22,3% ο Δούκας, στο 19,9% ο Γερουλάνος – Η μάχη για το ΠΑΣΟΚ

Αναλυτικά η επιστολή του Χάρη Δούκα:

«Συντρόφισσες, Σύντροφοι,

Η εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι μια κορυφαία διαδικασία που επιβάλλεται να διεξαχθεί με επίκεντρο τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων, αλλά και με όρους διαφάνειας, με νηφαλιότητα και ευθύνη. Χωρίς οξύνσεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις που πληγώνουν τον κόσμο μας. Αλλά και με ισότιμη αντιμετώπιση όλων των υποψηφίων από τον κεντρικό μηχανισμό του κόμματός μας.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι το να προσέλθει ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός μελών και φίλων μας στις κάλπες, ώστε να γίνει πράξη η αναγκαία επανεκκίνηση του πολιτικού μας χώρου και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη νίκη μας στις εθνικές εκλογές.

Για τους παραπάνω λόγους και με δεδομένο ότι έχω δηλώσει πρόθεση να είμαι υποψήφιος, ζητώ να συνέλθει το ταχύτερο δυνατόν η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, ως η μόνη αρμόδια για τη διεξαγωγή των εκλογών, προκειμένου να εξετάσει τα παρακάτω θέματα:

1. Τις ημερομηνίες για την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

2. Τη διεξαγωγή ανοιχτής πολιτικής διαδικασίας για την παρουσίαση των προγραμμάτων και των προτάσεων των υποψηφίων.
3. Τη διεξαγωγή κατά ελάχιστο δυο debates στη δημόσια τηλεόραση, με όρους που θα συμφωνηθούν με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων. Το ένα με όλους τους υποψηφίους και το δεύτερο μεταξύ των επικρατέστερων στον δεύτερο γύρο (αν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα debates, δεν έχω αντίρρηση).

4. Την προβολή των απόψεων όλων των υποψηφίων μέσα από το Γραφείο Τύπου και τα social media του Κινήματος.
5. Την επίσημη παράδοση σε όλους τους υποψηφίους του μητρώου μελών και φίλων του Κινήματος.
6. Τη διαδικασία ηλεκτρονικής διασύνδεσης των καλπών κατά τα πρότυπα του 2017 και 2021, ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι επιθυμούμε να διεξαχθούν οι εκλογές, με τρόπο που θα ενισχύσει την δυναμική του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην κοινωνία.

Προτείνουμε γι’ αυτό ως 7ο σημείο συζήτησης τη δημιουργία ενός ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ για τη συμπεριφορά όλων των στελεχών μας και τους όρους διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα.

Ζητάμε, επίσης, να συγκαλέσετε μία συνάντηση, το ταχύτερο δυνατόν, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων για την εκλογή προέδρου, ώστε να συζητήσουμε τις παραπάνω προτάσεις, πριν από την τελική απόφασή σας.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/