Έγκλημα Τεμπών: Ο περιφερειάρχης Αγοραστός καλύπτει τον Υφυπουργό Τριαντόπουλο για το μπάζωμα του χώρου – “Είχα υποστηρικτικό ρόλο, εκτελούσα εντολές”

26

“Εκτελούσα εντολές, είχα υποστηρικτικό ρόλο”, προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στο υπόμνημα που κατέθεσε,από την στιγμή που τελεί υπό κατηγορία από την Δικαιοσύνη.

Η κατηγορία αφορά στο ύποπτο μπάζωμα και τσιμεντωμα της περιοχής της ανθρωποσφαγης των 57 συμπολιτών μας πριν από ένα χρόνο στα Τέμπη.

Είναι σαφές ότι ο Αγοραστός υπαινίσσεται ότι “αυτός εξετέλεσε μόνον εντολές”,αλλά αρνείται να πει από ποιον!
Ποιον θέλει να καλύψει ο πρώην περιφερειάρχης;
Επισήμως παραμένει σιωπηλός,αλλά την ίδια στιγμή το περιβάλλον του δείχνει προς την πλευρά του νυν Υφυπουργού Χρ.Τριαντοπουλου.

Βεβαίως και ο τελευταίος έχει διαψεύσει στην Βουλή την οποιαδήποτε ανάμιξη του.

Εν τω μεταξύ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου αποκάλυψε έγγραφα της δικαιοσύνης που «καίνε» τον Αγοραστό για το ποιοι μπάζωσαν, με ποιανού την εντολή και με τι είδους υλικά.

Η δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα έγγραφα, «καίει» τον πρώην Περιφερειάρχη, αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να μπάζωσε τον χώρο στα Τέμπη χωρίς να ενημερώσει τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως είχε υποχρέωση. Μάλιστα η εντολή για να μπαζωθεί ο χώρος δόθηκε τρεις ημέρες μετά την εθνική τραγωδία και ενώ ήδη είχε αναλάβει η Εισαγγελία Λάρισας την έρευνα, οπότε οι δικαστές είχαν τον πρώτο λόγο για οποιαδήποτε ενέργεια και μάλιστα τέτοιου επιπέδου που θα έθαβε σημαντικά στοιχεία.

Το κατηγορητήριο αναφέρει για τον Κώστα Αγοραστό: «Κατά παράβαση του υπηρεσιακού του καθήκοντος και χωρίς να ζητήσει την συναίνεση των αρμοδίων δικαστικών αρχών, έδωσε εντολή στον διαχειριστή της επιχείρησης να προβεί σε επίστρωση του δρόμου στο χώρο με χαλίκια – υλικά 3Α και Ε4 και επίστρωση τμήματος με τριμμένη πίσσα, παρεμβαίνοντας έτσι αυθαίρετα και αλλοιώνοντας τον τόπο του συμβάντος».

Πηγή: https://europost.gr/