Βασίλης Λύκος : Η Εύβοια μπορεί και δικαιούται μια άλλη μέρα.

109

Το προηγούμενο Σάββατο έγινε μια ιδιαίτερα σοβαρή συζήτηση στην Αιδηψό με πλήθος κόσμου.

Διοργανωτής ήταν η ομάδα “Κανδήλιον όραμα” που διεκδικεί την υλοποίηση του παραλιακού δρόμου, μήκους 33 χλμ, της επονομαζόμενης Κανδηλίας οδού. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η τ. Αντιπρόεδρος του ΣτΕ κ. Καραμανώφ, η Καθηγήτρια Χωροταξίας του ΕΜΠ, κ. Κλαπατσέα καθώς και ο “δικός μας Ευβοιώτης, Δρ. Βασίλης Λύκος.

Ο κ. Λύκος τόνισε την ανάγκη οι αποφάσεις για τη Β. Εύβοια να λαμβάνονται από κάτω προς τα πάνω, με την ευρεία συμμετοχή των πολιτών με γνώμονα πάντα τη διατήρηση της “ψυχής” της περιοχής όπως την ξέραμε έως το τώρα. Το περιβάλλον δεν είναι ευκαιρία για τον πλουτισμό “εποίκων επενδυτών” χωρίς κανένα σεβασμό στη φυσική αναγέννηση του οικοσυστήματος της περιοχής. Από την άλλη ο δρόμος αυτός είναι αναγκαίος καθώς υπάρχουν ώριμες πληρωμένες μελέτες και δεν έρχεται σε αντίθεση με τον μεσόγειο δρόμο, ο οποίος δεν έχει ούτε καν εγκεκριμένη μελέτη και θα υλοποιηθεί ύστερα από 15 χρόνια. Και μέχρι τότε τί; τόνισε.

Η Βόρειος Εύβοια θα είναι ένα αποκλεισμένο νησί μέσα σε ένα νησί. Η Βόρεια Εύβοια προορίζεται για να ζήσει και θα ζήσει κατέληξε με τη δύναμη του κόσμου της! Τέρμα πια η εγκατάλειψη της περιοχής. Είμαστε όλοι αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της !