Το 1ο ΕΠΑΛ Μαντουδίου πρωτοπορεί ! Πρότζεκτ με εναέριες περιπολίες drone με θερμική κάμερα για την πρόληψη πυρκαγιών

730
Ένα  πρωτοποριακό σύστημα από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μαντουδίου με επικεφαλής τον καθηγητή πληροφορικής κ.Παπαχρήστο Χρήστο , δημιουργεί και αναπτύσσει  δραστηριότητες με επισκέψεις σε κατεστραμμένα μνημεία, σε έργα αποκατάστασης και προστασίας του δάσους και όλοι μαζί υλοποιούν ένα πρότζεκτ με εναέριες περιπολίες drone με θερμική κάμερα για την πρόληψη πυρκαγιών.
 
 Αναλυτικά:
 ” Στο πλαίσιο του έργου  «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” μέσω του Ε. Π. “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ” με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το 1ο ΕΠΑΛ Μαντουδίου υλοποίησε δύο δράσεις:
  • Η πρώτη με σκοπό την επίσκεψη και καταγραφή πληγέντων περιοχών και μνημείων καθώς και των έργων αποκατάστασής τους, ώστε οι μαθητές να παρουσιάσουν τα γεγονότα, τις επιπτώσεις στον οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό τομέα της καταστροφικής πυρκαγιάς, για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων, των επισκεπτών και γενικά όλου του πληθυσμού.
  • Η δεύτερη δράση την υλοποίηση με χρήση νέων τεχνολογιών (drone, geolocation, θερμοκάμερες, αισθητήρες κλπ), της πρότασης των μαθητών για την προφύλαξη του εναπομείναντος δάσους, με εναέριες περιπολίες και άμεση ειδοποίηση των φορέων.”
Με εκτίμηση
Παπαχρήστος Χρήστος
Καθ. Πληροφορικής
1ο ΕΠΑΛ Μαντουδίου

Επίσκεψη στον αντιδήμαρχο κ. Λιάσκο, με μαθητές, οι οποίοι του έθεσαν ερωτήματα για τις ενέργειες αποκατάστασης και τα νέα μέτρα αποτροπής και πρόληψης πυρκαγιών, επίσης του παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας και το σχέδιο  περιπολίας μη επανδρωμένου αεροσκάφους με θερμοκάμερα για την έγκαιρη αναγνώρισή τους.

Επίσκεψη σε έργα αποκατάστασης με τους μαθητές

Οι μαθητές καθόλη την διάρκεια του έτους εργάστηκαν επιλέγοντας τον εξοπλισμό και υλοποιώντας μία πρότυπη εφαρμογή η οποία θα αναγνωρίζει την εστία φωτιάς από την έκλυση θερμοκρασίας μέσω της θερμοκάμερας του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ειδοποιώντας την πυροσβεστική υπηρεσία, το δασαρχείο, εθελοντικές ομάδες κλπ

 

 

Ενδεικτικές οθόνες της πρότυπης εφαρμογής

Πηγή: https://mantoudi.blogspot.com/