Η Lussile συγκαταλεγόταν το 2003 μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.
Ελληνικές εταιρείες ένδυσης που κάποτε κυριαρχούσαν στην εγχώρια αγορά, αποτελούσαν βασικό κομμάτι του εμπορικού τοπίου, προσφέροντας θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ωστόσο σήμερα πολλές από αυτές έχουν κλείσει, αδυνατώντας να επιβιώσουν στις μεταβαλλόμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με ατυχείς οικονομικούς χειρισμούς ή άλλους παράγοντες, οδήγησε κάποιες εταιρείες, όπως η Sprider Stores και η Glou, στο λουκέτο. Τα άλλοτε κραταιά αυτά brands συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες μέχρι και σήμερα, με πολλά από τα ακίνητά τους να βρίσκονται πλέον στη δίνη των πλειστηριασμών.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η Lussile, μια ελληνική εταιρεία που το 2003 συγκαταλεγόταν μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και που στα μέσα της δεκαετίας του 1990 μεσουρανούσε, παρουσιάζοντας τζίρο της τάξης των 5 εκατ. ευρώ (2 δισ. δραχμές).
Η Lussile ιδρύθηκε το 1990. Οι ιδρυτές της, αδερφοί Καμινιώτη, είχαν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στον χώρο του ενδύματος ήδη από το 1973 στην Αθήνα. Το πρώτο κατάστημα Lussile εγκαινιάστηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολούθησαν πολλά ακόμα στην Αθήνα και σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ωστόσο η κατάρρευση που έφερε στην ελληνική αγορά η πολυετής οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη την εταιρεία των αδερφών Καμινιώτη, όπως και πολλές άλλες εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου. Η Lussile βρέθηκε αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, ενώ σταδιακά ξεκίνησε να κλείνει καταστήματά της.
Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοινώσεις στο ΓΕΜΗ, η εταιρεία, παρότι ακόμη ενεργή, είναι από το 2019 “ακέφαλη”, αφού έχουν παραιτηθεί όλα τα μέλη της οικογένειας που συμμετείχαν στη διοίκησή της, ενώ μέχρι σήμερα η εταιρεία λειτουργεί με διοίκηση διορισμένη από το δικαστήριο.
Ο πλειστηριασμός
Η Αφοί Καμινιώτη θα βρεθεί τώρα αντιμέτωπη με το ηλεκτρονικό σφυρί, το οποίο θα “χτυπήσει” για το κεντρικό κτίριο της εταιρείας, στην περιοχή του Κολωνού.
Συγκεκριμένα, για τις 21 Νοεμβρίου 2024 –εάν, βέβαια, δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για αναστολή– έχει προγραμματιστεί ένας πολλαπλός πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την doValue, με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς τα 3.119.000 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, το σφυρί αφορά ένα κτίριο εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του 4ου Δ.Δ. της περιφέρειας του Δήμου Αθηναίων, στη θέση “Κολοκυνθούς”, μέσα στο 15 Ο.Τ. του άνω Δήμου και στην οδό Ηρούς, πρώην αριθ. 21 και νυν 13 Α’.
Το κτίριο
Το κτίριο αποτελείται από:
Υπόγειο Β’: Ο όροφος αυτός περιλαμβάνει αφενός κοινόκτητους και κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή τη ράμπα καθόδου-ανόδου των αυτοκινήτων, το κεντρικό κλιμακοστάσιο, τρεις διαδρόμους και δύο ασανσέρ, αφετέρου 31 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.
Υπόγειο Α’: Ο όροφος αυτός περιλαμβάνει αφενός κοινόκτητους και κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή το κεντρικό κλιμακοστάσιο, τον χώρο του λεβητοστασίου μετά της δεξαμενής καυσίμων, διάδρομο, το φρέαρ ανελκυστήρος φορτίων και τη ράμπα καθόδου προς το υπόγειο, αφετέρου μία αυτοτελή και διακεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία, η οποία αποτελείται από μία αίθουσα και τρία W.C. κι έχει επιφάνεια 586 τ.μ.
Ισόγειο: Ο όροφος αυτός περιλαμβάνει αφενός κοινόκτητους και κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή την είσοδο της οικοδομής, το κεντρικό κλιμακοστάσιο και τον ανελκυστήρα προσώπων, τον ανελκυστήρα φορτίων, την είσοδο της ράμπας καθόδου προς το Β’ και Α’ υπόγειο, τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και κλίμακα υπηρεσίας από αυτόν προς το ισόγειο και Α’ και Β’ ορόφους, αφετέρου μία αυτοτελή και διακεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία, η οποία αποτελείται από έναν χώρο, μικρό τμήμα του οποίου είναι υπερυψωμένο, χώρο αποδυτηρίων και χώρο τουαλετών, διαθέτει τρεις εισόδους, μία από την είσοδο της οικοδομής, μία από την πρασιά και μια από την κλίμακα υπηρεσίας στον ακάλυπτο χώρο, κι έχει επιφάνεια 624,40 τ.μ.
Α’ όροφος: Ο όροφος αυτός περιλαμβάνει αφενός κοινόκτητους και κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή το κεντρικό κλιμακοστάσιο, τον ανελκυστήρα προσώπων, τον φωταγωγό, τη βοηθητική σκάλα στον ακάλυπτο χώρο και τον ανελκυστήρα φορτίων, αφετέρου μία αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, χώρο αποδυτηρίων και χώρο τουαλετών κι έχει επιφάνεια 671,90 τ.μ.
Β’ όροφος: Ο όροφος αυτός περιλαμβάνει αφενός κοινόκτητους και κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή το κεντρικό κλιμακοστάσιο, τον ανελκυστήρα προσώπων, τον φωταγωγό, τη βοηθητική σκάλα στον ακάλυπτο χώρο και τον ανελκυστήρα φορτίων, αφετέρου μία αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, χώρο αποδυτηρίων και χώρο τουαλετών κι έχει επιφάνεια 671,90 τ.μ.
Γ’ όροφος: Ο όροφος αυτός περιλαμβάνει αφενός κοινόκτητους και κοινοχρήστους χώρους, δηλαδή το κεντρικό κλιμακοστάσιο, τον ανελκυστήρα προσώπων, τον φωταγωγό και τον ανελκυστήρα φορτίων, αφετέρου μία αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, χώρο αποδυτηρίων και χώρο τουαλετών κι έχει επιφάνεια 662,10 τ.μ.
Δ’ όροφος: Ο όροφος αυτός περιλαμβάνει αφενός κοινόκτητους και κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή το κεντρικό κλιμακοστάσιο, τον ανελκυστήρα προσώπων, φωταγωγό, τον ανελκυστήρα φορτίων και βεράντες προς την οδό Ηρούς και προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, αφετέρου μία αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και χώρο τουαλετών και έχει επιφάνεια 280,60 τ.μ.
Όλες οι πιο πάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες βρίσκονται σε πολυώροφη οικοδομή κτισμένη επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, εκτάσεως (μετά τη διαπλάτυνση της οδού Ηρούς) 1.050,225 τ.μ.
Κάθε θέση στάθμευσης του Β’ υπογείου εκτιμήθηκε στα 10.000 ευρώ εκάστη, το Α’ υπόγειο στα 283.000 ευρώ, το ισόγειο στα 592.000 ευρώ, ο Α’ όροφος στα 534.000 ευρώ, ο Β’ όροφος στα 550.000 ευρώ, ο Γ’ όροφος στα 558.000 ευρώ και ο Δ’ όροφος στα 292.000 ευρώ. Η συνολική, δε, εκτίμηση του ενιαίου ακινήτου, αφού αυτό αποτελεί μια ενιαία οικονομική ενότητα, ανέρχεται στο ποσό των 3.119.000 ευρώ.
Πηγή: https://www.thetoc.gr/